Posted on

Antara penyebab melasma?

 

 

 

Antara penyebab melasma

– Faktor keturunan (genetis)

– Ketika hamil

– Aktiviti hormon

– Pengubatan hormon

– Paparan ultra violet

– Stress

 

Jeragat adalah bintik-bitik berwarna coklat cerah yang berada pada kulit muka anda dan ianya tidak berbahaya tetapi ia berkemungkinan boleh menyebabkan kanser kulit.

Ramai orang percaya bahawa jeragat degil berpunca dari kurangnya penjagaan kulit seseorang itu.

Pelindung matahari atau “sunscreen” tidak menghapuskan jeragat anda, tetapi ia membantu elakkan jeragat degil yang baru.

American Academy Dermatology menyarankan tips seperti ini:

  1. Pelindung matahari perlu mempunyai SPF 30 atau lebih.
  2. Gunakan pelindung matahari 15 minit sebelum melakukan aktiviti luar.
  3. Gunakan semula pelindung matahari 2 jam sekali terutama selepas berenang atau berpeluh berlebihan.

Apa yang sebenarnya menyebabkan wajah kelihatan tua? Cuba lihat gambar semasa kita muda kemudian bandingkan dengan wajah sekarang. Dua perubahan paling ketara yang boleh membuat wajah nampak lebih tua ialah penambahan kedutan pada muka.

Bagaimanapun, antara masalah utama menyumbang wajah tampak berusia ialah disebabkan oleh kemunculan melasma atau juga dipanggil jeragat atau pigmentasi.

Semua masalah itu boleh dirawat dengan kaedah tertentu terutama dalam kalangan wanita berusia 30-an ke atas.

 

Apakah itu melasma?

 

Ia adalah longgokan pigmen kulit sama ada di lapisan epidermis (lapisan atas), dermis (lapisan bawah kulit) atau kedua-duanya.

Setakat ini tiada barangan kosmetik atau barangan penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Ada beberapa perkara yang dikaitkan dengan melasma antaranya iaitu kehamilan, pil perancang dan pil gantian hormon menopaus.

Melasma hilang dengan sendiri beberapa bulan selepas kelahiran atau apabila seseorang berhenti mengambil pil hormon.

Faktor lain yang menyebabkan melasma ialah pendedahan kepada sinaran cahaya lembayung unggu (UV) yang kronik atau komplikasi akibat salah penggunaan bahan kosmetik.

Melasma yang disebabkan kedua-dua faktor itu agak sukar dirawat.

Sebilangan besar kes melasma adalah disebabkan tiada perlindungan kulit muka terhadap sinaran UV matahari.

Jika anda mempunyai melasma, penggunaan krim pelindung matahari tidak boleh membantu menghilangkannya. Ia hanya boleh mengelakkan melasma merebak walaupun krim yang digunakan itu mengandungi bahan pencerah.

Jika anda mempunyai masalah melasma, janganlah membuang masa dan wang membuat rawatan cucian muka kerana tanpa rawatan profesional, masalah anda tidak boleh di atasi sepenuhnya. Setakat ini, belum ada lagi bahan kosmetik atau krim penjagaan kulit di pasaran yang boleh merawat melasma.

Jenis melasma

Untuk mengenal pasti kewujudan melasma sama ada dari jenis epidermal, dermal atau campuran, ia hanya boleh dilakukan oleh doktor estetik menerusi ujian woodlights.

Apabila kulit disinari dengan lampu woodlights, doktor akan dapat membezakan sama ada melasma anda adalah jenis di permukaan kulit dalam kulit atau kedua-duanya.

 

Rawatan biochemic terbukti berkesan dan selamat. ingin info segera boleh klik link dibawah

 

http://www.biochemic.wasap.my

 

https://shopee.com.my/SMF-aquifolium-untuk-jeragat-dan-freckles-i.45360124.2610402870

Posted on

Nak kulit cantik putih gebu dan berseri-seri tanpa kesan sampingan

Nak kulit cantik putih gebu dan berseri-seri tanpa kesan sampingan

 

Biochemic Collagen BC04

Skin Nutrient With Biochemic Collagenadalah produk remedi homeopathydaripada formula Biochemic yang cukup efektif.

Melalui sistem homeopathy kandungan collagen telah dimasuk dan dirakam dalam gula-gula sukrosa.

Cara pengambilannya yang mudah.Hanya kemam dibawah lidah 4 biji , tiga kali sehari.

Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat melicinkan kulit dan memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat tanpa bahan kimia dan kesan sampingan.

Selain itu Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat menghilangkan kesan kedut dan membuat kulit menjadi licin dan gebu.

Pengambilannya setiap hari dapat membaiki struktur kulit dan kekurangan colagen. Kesannya dapat dirasai setelah 2 minggu pengambilannya. Anda pasti terpegun dengan hasilnya.

Semua remedi homeopathy tidak tertakluk dibawah Akta racun 1952.Ini menunjukkan betapa selamatnya remedi sehingga dikecualikan daripada akta racun 1952 dan tidak memerlukan kelulusan KKM.

BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen

Kombinasi garam tisu yang terdapat di dalam BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah kombinasi garam tisu yang sangat diperlukan oleh sel kulit apabila radang kulit terjadi seperti jerawat batu yang besar dan merah sehingga selepas itu meninggalkan parut. Muka menjadi berminyak dan kelihatan kusam. Biochemic collagen yang terdapat didalam kombinasi ini akan menjadi sebagai agen pencuci atau penghapus toksik dan hormon yang tidak seimbang didalam sel kulit.

Calcarea Sulp, CS6x mempercepatkan proses penyembuhan infeksi yang lambat untuk sembuh, terjadi discaj bernanah yang pekat berwarna kuning dan spot (kesan seperti bulatan yang keras kadang-kadang berwarna perang atau merah kemerahan) yang terjadi sewaktu proses penyembuhan untuk kembali menjadi sekata dengan warna kulit asal

Kali Mur, KM6x merupakan Biochemic Collagen untuk kes-kes toksik, alergik, lendir berlebihan dan keadaan penyakit semakin bertambah teruk. KM juga amat baik untuk kes-kes resdung

 

https://shopee.com.my/BC04-biochemic-collagen-untuk-cantik-kulit-i.45360124.5577078723

 

#bco4collagen #bc04

Posted on

Mengapa wanita hilang nafsu seks?

Kali ini kami akan bercerita tentang seorang yang email berkenaan isteri yang diberikan tunera selama 3 hari berturut-turut. Atiqullah (bukan nama sebenar). Minta dirahsiakan kerana ini ada kaitan dengan privacy dll. Atiqullah mempunyai isteri yang dingin melayan kehendak nafsunya.Setiap kali diajak berjimak ada sahaja alasan. Penat,tiada mood, dan lain-lain sehingga membuat Atiqullah tidak senang dengan isterinya kerana beliau senang mengamalkan arrow up dan tebukti arrow  menaikkan libidonya.

Atiqullah menghantar email bertanya adakah produk yang boleh naik nafsu wanita. kami jawab ada. Tunera namanya. Tanpa fikir panjang saudara Atiqullah terus membelinya. Dalam masa beberapa hari kami terima email daripada saudara Atiqullah isteri asyik ajak berjimak tidak tentu masa. Dia kata biji kelentitnya asyik gatal dan ghairah. Waktu dipejabat dia syik ke tandas menggaru alat kemaluan. gatal bukan kerana ada kulat atau fungus tetapi kerana rasa ghairah seperti dihisap biji kelentitnya.

Aduh begitu sekali hebatnya tunera menjalankan peranannya.

Bangkit nafsu wanita.

Dengan rumusan ini apabila wanita mengambil tunera klitoris akan merasa geli-geli dan akan membangkit nafsu syahwat. Faraj yang kurang berair akan kembali berair.

TUNERA GOLD WITH GINKO BILOBA PRODUK WANITA MATI PUCUK.

PRODUK TENAGA BATIN WANITA/MEMBESARKAN BUAH DADA INGIN HEBAT SEPERTI ANAK DARA

SUDAH LAMA BERKAHWIN FARAJ MAKIN KENDUR DAN NGILU

NAFSU SEKS SEMAKIN MENURUN SUAMI MENJAUHKAN DIRI UNTUK MELAKUKAN SEKS DENGAN ANDA

SUAMI MERASA BOSAN PADA ANDA

RAPATKAN KEMBALI FARAJ ANDA SEPERTI ANAK DARA.

MEMPERKENALKAN PRODUK HOMEOPATHY SELAMAT UNTUK KEBAHAGIAAN ANDA.

TAMBAT KEMBALI HATI SUAMI DENGAN KEHEBATAN ANDA DI RANJANG.

Jika digabung dengan Damiana Gold akan lebih power

Bila di sebut mati pucuk, kita tunding jari pada kaum Adam sahaja, tetapi wanita juga mengalami mati pucuk, ish…ish marah kaum Hawa bila saya kata begitu. Apa yang menarik mati pucuk dikalangan kaum wanita adalah lebih tinggi berbanding kaum lelaki. Fakta daripada kajian menunjukkan lelaki hanya mewakili 31 peratus sementara wanita 43 peratus yang mengalami masalah disfungsi seksual.

Simptom Female Sexual Dysfunction (FSD) atau Disfungsi Seksual Wanita ialah seperti ketiadaan libido (kehendak seksual), sukar untuk merasa berahi dan kesakitan sewaktu melakukan hubungan intim. Punca atau atau sebab-sebab terjadinya FSD ? Secara psikologi punca-punca terjadi FSD adalah diakibatkan oleh …. pasangan yakni suami , baru nak tunding jari kat kaum isteri tetiba suami pula jadi punca… ni yang payah kan tetapi itulah hakikatnya.

Akibat dari kelemahan seksual si suami seperti mengalami ED (mati pucuk) dan mengalami pancutan ejakulasi terlalu cepat sehingga isteri merasa tidak ada kepuasan kepada hubungan seksual tersebut lalu menjurus kepada FSD.

Pil biru yang amat popular di katakan berkemampuan untuk “mati atas perut” sewaktu bersama. Reputasinya amat baik untuk membantu masalah ED namun kesan sampingannya aduhaiii… amat menakutkan. Remedi Homeopati Untuk FSD & ED Seperti gambar di atas yang berlabel biru bernama Tunera Gold with Ginko Biloba dan yang berlabel hijau Damiana Gold yang telah lama berada dipasaran dan telah mampu merawat ED walaupun mengambil sedikit masa.

Sekiranya isteri anda mengalami FSD berkemungkinan anda mengalami ED juga , tahap ED anda berkemungkinan masih mampu melakukan hubungan seksual cuma pancutan terlalu awal menjadikan isteri anda secara psikologi menjurus FSD. Oleh itu saya mencadangkan isteri dan suami mengambil remedi dan harapan malam anda sentiasa seperti MALAM PERTAMA layaknya. Herba Homeopathy yang dirumus dalam persediaan Tunera Gold with Ginko Biloba adalah hampir sama dengan tetapi perbezaannya Tunera Gold with Ginko Biloba mempunyai Pulsatila dan Ginko Biloba.

Hasil uji kaji makmal remedi ini amat selamat dan bebas dari bahan logam berat (heavy metals) , bukan kumpulan rock tau tetapi bahan-bahan merbahaya seperti Arsenic , Cadmium , Lead dan Mercury.

Tunera Gold with Ginko Biloba mempunyai kesan terapuetik seperti berikut bila anda mengamalkan, Menambah baik libido yang hilang Menambah baik simptom kekeringan di vagina sewaktu bersama Menambah baik stamina dan mengurangkan kelesuan.

Menambah kesuburan dan menjadikan klitoris merasa lebih sensasi sewaktu hubungan intim.

Bertindak menjadi remedi diet, kerana bila mengamalkan Tunera Gold with Ginko Biloba anda akan merasa lambat lapar.

MEMBESARKAN BUAH DADA MENEGANG DAN MENGAGKAT BUAH DADA KE BENTUK ASAL

Cara pengambilan cukup mudah

    1. 1-2 spray bawah lidah dan kemam seketika dan telan

 

    1. atau boleh spray didalam 1/4 cawan air dengan 1-2 kali spray dan beri minum 2-3 kali sehari

nak order klik link dibawah

https://nakwasap.my/tunera2

 

https://shopee.com.my/Tunera-with-Gingko-Biloba-homeopathy-i.45360124.7311456995

Posted on

7day7d power bakar lemak

7Day7d bakr lemak badan 

*Formula yang Diperbaharui
*Keberkesanan di diperakui.

*_✔️ Bantu kawal nafsu makan
*_✔️ Hanya minum setiap pagi
*_✔️ Bantu bakar lemak ketika tidur
*_✔️ Tingkatkan Metabolisme Body
*_✔️ Increase Energy
*_✔️ Sesuai untuk turun berat badan_*
*_✔️ Tidak perlu berlapar
*_✔️ Bebas Side Effect
*_✔️ Mengawal selera makan (apetite control).
*_✔️ Bertindak Menghalang kabohidrat jadi lemak.
*_✔️ Akan tukarkan lemak kepada tenaga.
*_✔️ Setiap kotak penggunaan sehingga 15 hari
*_✔️ Sesuai untuk semua lelaki dan perempuan.
*_✔️ Berat menurun perut, lengan, peha mengecil.
*_✔️ Menambahkan tenaga.
*_✔️ Buang lemak tepu dalam badan

#7day7d #7day #kuruskanbadan #buanglemak #fatburner #burnfat #keto #dietketo #inchloss

https://shopee.com.my/product/45360124/4972913094?smtt=0.45361510-1609671438.9

http://zuzila.club/shop/7day7d-turun-berat-badan-tanpa-lapar/

Posted on

Amygdalus q untuk lelaki power

 

 

Bersama Isteri Selama Dua Jam? Pesakit Diabetes Hanya Bermimpi

Rasa agak lucu dengan beberapa iklan “ubat kuat” di dalam Facebook, sebiji pil atau setitis produk mereka dapat bertahan selama 2 jam. Nak buat apa selama dua jam tu? Hahaha mahu lari pasangan kita dan paling malang jika isteri buat laporan Polis si suami mer0gol si isteri, seperti berita yang tular baru-baru ini.

Berbalik kepada pesakit diabetes (kencing manis) type 2, hubungan intim seperti sesuatu yang menakutkan terutama kepada pesakit diabetes lelaki. Mereka akan mengalami kesukaran untuk ereksi, kalau terjadi ereksi pun tidak akan tahan lama. Kehidupan seksual mereka mula mengalami perubahan yang drastic!

Pesakit diabetes type 2 sering merasa tubuh mereka seolah-olah telah bekerja berat, penat melampau dan tidak bermaya. Kurang minat untuk aktiviti hubungan intim dan akan cuba mencari helah untuk melaksanakan tugas mereka sebagai suami. Selain dari simptom kerap dahaga, kerap buang air kecil, luka yang lambat sembuh dan mata mula kabur.

Mengambil ubat-ubat preskripsi menambah derita pesakit diabetes kerana ubat-ubatan akan menjadikan mereka hampir tidak menjadi lelaki. Adakah solusinya?

Amin (bukan nama sebenar), 42 tahun penghidap diabetes type 2 selama 3 tahun bercerita mengenai pengalamannya.

“ Pelik juga kerana saya ni jenis yang kuat nafsu sebenarnya, tapi sejak 3 tahun lepas ereksi saya seolah-olah yo-yo, kejab ok kejab tak ok. Ada masanya terjadi ereksi tetapi pertengahan jalan ereksi saya terus menurun dan menjadi lembik. Wife pun pelik kami cuba pelbagai cara tapi tak menjadi. Makan pil herba dah berbotol-botol sampai naik pening kepala.

Selepas buat medical check up rupa-rupanya saya menghidap diabetes type 2. Fuh terasa dunia berpusing, dan doctor memberi ubat-ubat untuk mengawal gula di dalam darah. Memang terkawal tetapi ereksi saya seolah-olah terus hilang..saya ni lelaki ke apa??.

Setelah 3 tahun mencuba pelbagai cara, seperti diet, senaman dan perubatan alternative seperti Amygdalus Q for Blood Sugar Control, saya mula dapat mengurangkan dos ubat-ubat hospital. Paling saya terkejut setelah 3 tahun selepas mengamalkan Amygdalus Q for Blood Sugar Control “adik” saya telah bangun pada sebelah pagi selepas bangun tidur. Wow! Terasa kembali menjadi lelaki dan ereksi saya mampu bertahan untuk hubungan intim yang sepatutnya… “

Itu yang saya tanya nak buat apa sampai 2 jam, mau jadi lembik macam kain buruk sebab kepenatan.

Amygdalus Q for Blood Sugar Control

Amygdalus Q for Blood Sugar Control ialah remedi homeopathy cecair untuk diminum. Terdapat dua remedi hebat yang sedang hangat diperkatakan, Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii. Semua bidang perubatan sedang giat menjalankan kajian terhadap tikus-tikus tetapi homeopathy terus mencuba kepada pesakit. Hasilnya sangat memberangsang,

Amygdalus Persica dan Murraya Koenigii berjaya melegakan simptom-simptom diabetes type 2 tanpa kesan sampingan yang dasyat seperti ubat-ubatan lain. Malah paling hebat fungsi seksual pesakit itu sendiri juga diperkasakan secara semulajadi.

Amygdalus Persica ialah dari pokok dan buah peach dan jangan terperanjat pula Murraya Koenigii ialah Daun Kari!. Ya daun kari yang anda masukkan ke dalam masakan kari. Kedua-dua tumbuhan ini diestrak secara homeopathy tanpa bahan-bahan ubat yang merbahaya, Amygdalus Q for Blood Sugar Control adalah harapan baru kepada pesakit diabetes type 2 untuk kembali menjadi lelaki sejati.

 

Minat nak order klik

https://nakwasap.my/dalus

 

Posted on

Mengapakah nafas dan mulut berbau busuk

This image has an empty alt attribute; its file name is cardusmar30-198x300.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is cd30-testimony-165x300.jpg



 

 

Apa sebab mulut dan nafas berbau busuk macam longkang

 



hi  {{FIRSTNAME}}

Carduss Mar 30 menyembuhkan bau mulut ,nafas berbau,sinus,bakteria dan toksin. Ubat biokimia dan homeopati. Sangat berkesan menyembuhkan nafas berbau berbanding dengan ubat lain. Ubat yang selamat dan semulajadi. Tiada kesan sampingan.

Walaupun anda rajin gosok gigi, rajin guna pencuci mulut dan penyembur anti nafas berbau, bau busuk mulut anda tetap akan terjadi. Ini kerana halitosis boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti :

1. Masalah berkaitan dental – cavities dan bakteria yang menyerang gusi adalah salah satu penyebab halitosis.
2. Penyakit mulut, hidung dan tekak – individu yang bermasalah penyakit mulut, hidung dan tekak biasanya dikaitkan dengan jangkitan bakteria disinus yang akan terjadi lelehan ke dalam mulut dan menjadi sebab halitosis.
3. Ketagih merokok dan penggunaan tembakau – perokok dan pengguna tembakau akan memudahkan individu tersebut mendapat penyakit gusi dan akan terjadi halitosis.
Carduus Mar 30 adalah 100% biochemic homeopathy dan dibantu oleh :

* Carduus mar 30 : membantu di hati dan buah pinggang (portal system)
* Kali phos 6 : nafas berbau, gusi mudah berdarah
* Nat sulph 6 : lelangit di dalam mulut kerap berlendir, terdapat mukos yang tebal, seolah lebam.
* Nux vom 30 : rahang terasa tegang, terjadi ulcer di dalam mulut, kadang-kadang air liur mengandungi darah, gusi bengkak tejadi keputihan dan berdarah.
* Silicea 6 : terjadi nanah di gusi , dan di akar gigi
* Diskettes, pure supharless sugar without additives

Bagaimana cara mengambil Carduus Mar 30?


Cara mengambil Carduus mar ialah, kemam diskettes atau tablet di dalam mulut sehingga hancur dan larut ke dalam mulut. Sekira untuk bayi hancurkan tablet dan percikkan di dalam mulut.

Untuk semua umur : Ambil 2 biji 2-4 kali sehari sebelum makan. Carduus mar adalah remedy homeopathy yang selamat untuk semua peringkat umur, sewaktu mengandung dan menyusu bayi.

Remedi homeopathy boleh diambil selepas 10 min mengambil makanan, atau selepas 30 min selepas menggosok gigi. (ubat gigi mempunyai bau yang kuat seperti mint).

Remedi dan khasiat yang dinyatakan adalah mengikut Materia Medica Homeopathy. Sekiranya segala langkah pencegahan telah diambil seperti memberus gigi serta mengikut rutin harian membersih mulut yang teratur, tetapi symptom masih tidak berkurangan. Pemeriksaan dan nasihat doctor gigi perlu dibuat untuk mengenal pasti masalah yang mungkin tidak diketahui sebelum ini.

Jangan abaikan nasihat doctor professional dan jauhkan remedy ini dari cahaya matahari

Biochemic CD30 untuk nafas berbau | Shopee Malaysia

Posted on

Biochemic Collagen BC04

 

Biochemic Collagen BC04

Skin Nutrient With Biochemic Collagenadalah produk remedi homeopathydaripada formula Biochemic yang cukup efektif.

Melalui sistem homeopathy kandungan collagen telah dimasuk dan dirakam dalam gula-gula sukrosa.

Cara pengambilannya yang mudah.Hanya kemam dibawah lidah 4 biji , tiga kali sehari.

Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat melicinkan kulit dan memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat tanpa bahan kimia dan kesan sampingan.

Selain itu Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat menghilangkan kesan kedut dan membuat kulit menjadi licin dan gebu.

Pengambilannya setiap hari dapat membaiki struktur kulit dan kekurangan colagen. Kesannya dapat dirasai setelah 2 minggu pengambilannya. Anda pasti terpegun dengan hasilnya.

Semua remedi homeopathy tidak tertakluk dibawah Akta racun 1952.Ini menunjukkan betapa selamatnya remedi sehingga dikecualikan daripada akta racun 1952 dan tidak memerlukan kelulusan KKM.

BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen

Kombinasi garam tisu yang terdapat di dalam BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah kombinasi garam tisu yang sangat diperlukan oleh sel kulit apabila radang kulit terjadi seperti jerawat batu yang besar dan merah sehingga selepas itu meninggalkan parut. Muka menjadi berminyak dan kelihatan kusam. Biochemic collagen yang terdapat didalam kombinasi ini akan menjadi sebagai agen pencuci atau penghapus toksik dan hormon yang tidak seimbang didalam sel kulit.

Calcarea Sulp, CS6x mempercepatkan proses penyembuhan infeksi yang lambat untuk sembuh, terjadi discaj bernanah yang pekat berwarna kuning dan spot (kesan seperti bulatan yang keras kadang-kadang berwarna perang atau merah kemerahan) yang terjadi sewaktu proses penyembuhan untuk kembali menjadi sekata dengan warna kulit asal

Kali Mur, KM6x merupakan Biochemic Collagen untuk kes-kes toksik, alergik, lendir berlebihan dan keadaan penyakit semakin bertambah teruk. KM juga amat baik untuk kes-kes resdung

 

https://shopee.com.my/BC04-biochemic-collagen-untuk-cantik-kulit-i.45360124.5577078723

 

#bco4collagen #bc04

Posted on

Remedy BC04 collagen yang paling power untuk kulit

 

Biochemic Collagen BC04

Skin Nutrient With Biochemic Collagenadalah produk remedi homeopathydaripada formula Biochemic yang cukup efektif.

Melalui sistem homeopathy kandungan collagen telah dimasuk dan dirakam dalam gula-gula sukrosa.

Cara pengambilannya yang mudah.Hanya kemam dibawah lidah 4 biji , tiga kali sehari.

Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat melicinkan kulit dan memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat tanpa bahan kimia dan kesan sampingan.

Selain itu Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat menghilangkan kesan kedut dan membuat kulit menjadi licin dan gebu.

Pengambilannya setiap hari dapat membaiki struktur kulit dan kekurangan colagen. Kesannya dapat dirasai setelah 2 minggu pengambilannya. Anda pasti terpegun dengan hasilnya.

Semua remedi homeopathy tidak tertakluk dibawah Akta racun 1952.Ini menunjukkan betapa selamatnya remedi sehingga dikecualikan daripada akta racun 1952 dan tidak memerlukan kelulusan KKM.

BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen

Kombinasi garam tisu yang terdapat di dalam BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah kombinasi garam tisu yang sangat diperlukan oleh sel kulit apabila radang kulit terjadi seperti jerawat batu yang besar dan merah sehingga selepas itu meninggalkan parut. Muka menjadi berminyak dan kelihatan kusam. Biochemic collagen yang terdapat didalam kombinasi ini akan menjadi sebagai agen pencuci atau penghapus toksik dan hormon yang tidak seimbang didalam sel kulit.

Calcarea Sulp, CS6x mempercepatkan proses penyembuhan infeksi yang lambat untuk sembuh, terjadi discaj bernanah yang pekat berwarna kuning dan spot (kesan seperti bulatan yang keras kadang-kadang berwarna perang atau merah kemerahan) yang terjadi sewaktu proses penyembuhan untuk kembali menjadi sekata dengan warna kulit asal

Kali Mur, KM6x merupakan Biochemic Collagen untuk kes-kes toksik, alergik, lendir berlebihan dan keadaan penyakit semakin bertambah teruk. KM juga amat baik untuk kes-kes resdung

 

https://shopee.com.my/BC04-biochemic-collagen-untuk-cantik-kulit-i.45360124.5577078723

 

#bco4collagen #bc04

 

Posted on

Damiana menstabilkan hormon lelaki dan wanita untuk kesihatan

 

Damiana sangat berkesan untuk menstabilkan sistem hormon sewaktu menopause, mengurangkan rasa panas ke muka (hot flashes), dan membantu menjadikan kitaran haid yang normal bagi gadis-gadis muda.

Damiana juga dapat meningkat tenaga batin lelaki dan wanita.

Fakta kajian menunjukkan Damiana adalah adoptogen yang “solid”, mempunyai pelbagai kebaikkan terhadap manusia terutama berkaitan hormon testosterone. Ini ialah kerana Ashwagandha akan membantu seseorang itu tidur dengan lebih berkualiti, mengurangkan hormon stress iaitu cortisol, meningkat paras HDL-cholesterol “baik” dan mengurangkan kekejangngan atau keradangan, kesemua ini akan membantu mempertingaktkan paras hormon testosterone ke paras yang sangat baik.

Damiana Q Drop sejenis remedi di dalam bentuk cecair, di dalam kategori homeobotanical iaitu herba berasaskan konsep homeopathy. Kedua-dua remedi ini juga sangat-sangat membantu sebagai suplemen kepada gadis dan wanita muda yang kerap diserang senggugut dan kitaran haid yang tidak teratur.

 

Damiana Q Drop berkesan untuk merawat masalah jeragat yang berkaitan hormon, seperti pernah mengambil pil perancangpil penganti hormon (HRT)gangguan hormon sewaktu pra-menopause dan sewaktu menopause.

 

 

 

https://shopee.com.my/Damiana-Q-homeopati-for-boost-energy-and-imun-i.45360124.4873398173

Posted on

Biochemic Collagen BC04 semulajadi

 

Biochemic Collagen BC04

Skin Nutrient With Biochemic Collagenadalah produk remedi homeopathydaripada formula Biochemic yang cukup efektif.

Melalui sistem homeopathy kandungan collagen telah dimasuk dan dirakam dalam gula-gula sukrosa.

Cara pengambilannya yang mudah.Hanya kemam dibawah lidah 4 biji , tiga kali sehari.

Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat melicinkan kulit dan memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat tanpa bahan kimia dan kesan sampingan.

Selain itu Skin Nutrient With Biochemic Collagen dapat menghilangkan kesan kedut dan membuat kulit menjadi licin dan gebu.

Pengambilannya setiap hari dapat membaiki struktur kulit dan kekurangan colagen. Kesannya dapat dirasai setelah 2 minggu pengambilannya. Anda pasti terpegun dengan hasilnya.

Semua remedi homeopathy tidak tertakluk dibawah Akta racun 1952.Ini menunjukkan betapa selamatnya remedi sehingga dikecualikan daripada akta racun 1952 dan tidak memerlukan kelulusan KKM.

BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen

Kombinasi garam tisu yang terdapat di dalam BC – 04 Skin Nutrient With Biochemic Collagen adalah kombinasi garam tisu yang sangat diperlukan oleh sel kulit apabila radang kulit terjadi seperti jerawat batu yang besar dan merah sehingga selepas itu meninggalkan parut. Muka menjadi berminyak dan kelihatan kusam. Biochemic collagen yang terdapat didalam kombinasi ini akan menjadi sebagai agen pencuci atau penghapus toksik dan hormon yang tidak seimbang didalam sel kulit.

Calcarea Sulp, CS6x mempercepatkan proses penyembuhan infeksi yang lambat untuk sembuh, terjadi discaj bernanah yang pekat berwarna kuning dan spot (kesan seperti bulatan yang keras kadang-kadang berwarna perang atau merah kemerahan) yang terjadi sewaktu proses penyembuhan untuk kembali menjadi sekata dengan warna kulit asal

Kali Mur, KM6x merupakan Biochemic Collagen untuk kes-kes toksik, alergik, lendir berlebihan dan keadaan penyakit semakin bertambah teruk. KM juga amat baik untuk kes-kes resdung

 

https://shopee.com.my/BC04-biochemic-collagen-untuk-cantik-kulit-i.45360124.5577078723

 

#bco4collagen #bc04